

Over mij
Mijn voornaam is 'Eveline'. Dat betekent 'de leven gevende' of 'de moeder van alle levenden'. Mijn voornaam vindt zijn oorsprong in het Hebreeuws. Mijn achternaam is 'Horemans' en vindt zijn oorsprong in het Nederlands. Mijn voornaam vind ik erg bij me passen omdat ik vaak leven in de brouwerij kan brengen en een vrolijk persoon ben.
Ik heb me altijd thuis gevoeld op de plek waar ik geboren en getogen ben. Ik woon al heel mijn leven in Sint-Job, en ik had het nooit anders gewild. Ik woon dicht bij mijn familie en een groot deel van mijn vrienden. Mijn favoriete plekje is de E10-plas in Schoten. Het is op 10 minuutjes fietsafstand en ligt vlak naast waar mijn beste vriendin Lotte woont. Op de warme dagen breng ik mijn tijd er heel graag door. Het is de ideale plek voor een picknick om daarna een plonsje te nemen.




Mijn culturele autobiografie
Je kent ze wel. Het meisje dat bijna nooit tijd heeft omdat ze altijd bezig is met het beste uit haar jonge dagen te halen. Dat ben ik. School, vrienden, dansen, repeat. Genieten, plezier maken, repeat. Voortdurend aan het proberen mijn leven als tienermeisje voluit te leven. Want wat zou het zonde zijn om terug te moeten kijken op een jeugd zonder avontuurtjes, afspraakjes, uitgaan, vrienden maken en meest belangrijk mijn lichaam laten doen wat het nu nog kan doen.
Al van kleins af aan lees ik graag boeken. Ik weet nog dat mijn ouders me elke avond voor het slapengaan een hoofdstukje lieten lezen om mijn tekstgrammatica te trainen. In het eerste deel van de lagere school las ik vooral boeken van Roald Dahl en Marc de Bel. In het laatste deel van de lagere school geraakte ik heel erg geïnteresseerd in de geschiedenis, in het bijzonder de wereldoorlogen. Sindsdien zijn boeken over de wereldoorlogen mijn favoriet. De laatste oorlogsboeken die ik las waren 'Allemaal willen we de hemel' van Els Beerten, 'De tatoeëerder van Auschwitz' van Heather Morris en 'De jongen die tien concentratiekampen overleefde' van Alan Gratz. Spijtig genoeg lees ik niet zo veel omdat ik het heel druk heb met dans en schoolwerk. De rest van mijn tijd besteed ik graag met vrienden en familie.
Musea interesseren me mateloos. Ik ben fan van de gratis inkom voor studenten die er in bepaalde musea is. Het geeft ons de kans om met ons klein studentenbudget toch musea te kunnen bezoeken, wat ons veel bijleert. Ik persoonlijk, ben fan van het Memorial Museum in Passchendaele. Het is een oorlogsmuseum dat zelfs voor tieners een aanrader is. Zo kan je bijvoorbeeld een nagemaakte loopgraaf in, de binnenkant van een bom bekijken en er is voor de kunstliefhebbers een sculptuur aanwezig.
In het 1e leerjaar ben ik in de Chiro van Sint-Job gestapt. Er zaten veel kindjes van mijn lagere school en dat heeft voor goede banden gezorgd. Ook heb ik er enorm veel geleerd: van sjorren tot goed samenwerken in teamverband. Mijn 11 favoriete dagen van het jaar zijn vast en zeker de dagen op chirokamp. We gaan op dauwtocht, 2-daagse en dropping. We spelen de leukste spelletjes en allerbelangrijkst: we maken enorm veel plezier!
Ik ben een échte levensgenieter. De zomer is mijn lievelingsseizoen bij uitstek. Het betekent zoete drankjes in de zon, gezelligheid aan een kampvuurtje, een verbrande neus en een heleboel nieuwe ervaringen. Het is de perfecte moment om een boek te lezen en te genieten van het zonnetje.
Van lopen tot dansen. Ik probeer elke dag een beetje aan sport te doen. Ik dans 4 van de 7 dagen en ga de andere dagen soms lopen. Dansen is een manier van gevoelens uiten, mijn favoriete uitlaatklep. Van hiphop tot ballet, mij vind je dansend overal in en rond het huis. Muziek leidt me doorheen de dans. Vocaal of eerder instrumentale muziek, het is al eender. In mijn danslessen speelt taal een grote rol. De nummers brengen vaak een bepaalde boodschap over die je dan vertaalt naar bewegingen. In de hiphoplessen maken we vaak gebruik van Engelstalige termen en tijdens de balletlessen krijgen we een Franstalige vocabulaire in onze nek gedraaid. Tendu, jeté, grand battement!
Dit jaar moet ik beslissen wat ik graag wil gaan voortstuderen aan de hogeschool of universiteit. Ik ben talig aangelegd en dus geïnteresseerd in de richtingen 'taal en letterkunde' en 'toegepaste taalkunde'. Ik heb moeite met zo'n grote keuzes maken op deze leeftijd en was daarom al een tijdje op mijn gemakje aan het verkennen. Ondertussen maakte ik mijn beslissing en koos ik voor de richting 'toegepaste taalkunde' aan de Universiteit Antwerpen.